Вишня звичайна

vishnya1

Вишня звичайна

(Cerasus vulgaris);

вишня обыкновенная

Квітне у квітні-травні

Використовують плоджоніжки, плоди, молоді пагони, коріння і листя. Сировину заготовляють в різні строки: гілки і листя – у травні, коріння – навесні або восени, плодоніжки збирають разом із стиглими плодами.

Цілюща дія

Плодоніжки мають сечогінні та в*яжучі властивості, їх використовують при норковокам*яній хворобі, захворюванні суглобів, при набряках і проносах. Плоди виявляють відхаркувальні дію, поліпшують апетит і травлення, тамують спрагу при гарячці.

Водні настої плодів виявляють заспокійливу і протисудомну дію. Свіжі, або у вигляді настоїв, плоди вишні використовують при запаленні дихальних шляхів, для зменшення бродіння у кишечнику, як загальнозміцнюючий засіб при анемії та як послабляючий засіб при запорах.

Плоди з молоком дають позитивні наслідки при вживанні хворими на артрит.

З плодів готують сироп, який додають до різних ліків для покращення їхнього смаку.

Відвар молодих пагонів вживають при діареї, хронічних колітах і в комплексному лікуванні атонії кишечника, а відвар свіжого листя у молоці – при жовтянці.

Спиртову настоянку або водний екстракт коріння використовують для лікування виразки шлунку.

При зовнішніх кровотечах (ушкодження шкіри і слизових оболонок, носові кровотечі) прикладають свіже потовчене листя або тампони з нього.

*

Лікарські форми та застосування

ВНУТРІШНЬО – настій плодоніжок (1 чайна ложка сухих подрібнених плодоніжок на 200 мл окропу) по 1 стол. ложці 3-4 рази на день;

відвар 30 г сухих подрібнених плодоніжок в 100 мл окропу, до якого додають півсклянки вишневого або малинового соку, виппивають за день при подагрі, що супроводжується уратурією.

поділитися

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex
Останні матеріали:
2leep.com

Залишити коментар

Ви маєте бути авторизовані, щоб розмістити коментар.

Всі права застережено 2009-2012 © Світанкові роси