Вишня звичайна

vishnya1

Вишня звичайна

(Cerasus vulgaris);

вишня обыкновенная

Квітне у квітні-травні

Використовують плоджоніжки, плоди, молоді пагони, коріння і листя. Сировину заготовляють в різні строки: гілки і листя – у травні, коріння – навесні або восени, плодоніжки збирають разом із стиглими плодами.

Цілюща дія

Плодоніжки мають сечогінні та в*яжучі властивості, їх використовують при норковокам*яній хворобі, захворюванні суглобів, при набряках і проносах. Плоди виявляють відхаркувальні дію, поліпшують апетит і травлення, тамують спрагу при гарячці.

Водні настої плодів виявляють заспокійливу і протисудомну дію. Свіжі, або у вигляді настоїв, плоди вишні використовують при запаленні дихальних шляхів, для зменшення бродіння у кишечнику, як загальнозміцнюючий засіб при анемії та як послабляючий засіб при запорах.

Плоди з молоком дають позитивні наслідки при вживанні хворими на артрит.

З плодів готують сироп, який додають до різних ліків для покращення їхнього смаку.

Відвар молодих пагонів вживають при діареї, хронічних колітах і в комплексному лікуванні атонії кишечника, а відвар свіжого листя у молоці – при жовтянці.

Спиртову настоянку або водний екстракт коріння використовують для лікування виразки шлунку.

При зовнішніх кровотечах (ушкодження шкіри і слизових оболонок, носові кровотечі) прикладають свіже потовчене листя або тампони з нього.

*

Лікарські форми та застосування

ВНУТРІШНЬО – настій плодоніжок (1 чайна ложка сухих подрібнених плодоніжок на 200 мл окропу) по 1 стол. ложці 3-4 рази на день;

відвар 30 г сухих подрібнених плодоніжок в 100 мл окропу, до якого додають півсклянки вишневого або малинового соку, виппивають за день при подагрі, що супроводжується уратурією.

поділитися

Share to Google Plus
Останні матеріали:
2leep.com

Залишити коментар

Ви маєте бути авторизовані, щоб розмістити коментар.

Всі права застережено 2009-2012 © Світанкові роси